Mazda CX-70 Forum banner
61 - 80 of 414 Posts
Brak aktualizacji OTA dostępnej na moim CX60 z wersją 14012. Zaktualizowano metodą ASH8 (dzięki za szybką odpowiedź ASH8) do wersji 14016. Brak problemów (nie martw się o odgłosy słyszane w połowie aktualizacji - to mogą być zamki w drzwiach!!). Brak aktualizacji OTA Gracenote. Zaktualizowano do wersji 1.1.1.02570 za pomocą linku Marko powyżej.

AKTUALIZACJA DO 14016
Po zaktualizowaniu aplikacji Android Auto na moim telefonie, teraz łączy się również bezprzewodowo (wcześniej łączyła się tylko po kablu).

Tak, OTA jest teraz wdrażane w Ameryce Północnej i UE/UK.
Musisz nadal subskrybować Connected Services/ MyMazda App, w zależności od wieku samochodu może być konieczne ręczne zaktualizowanie oprogramowania układowego Connect do najnowszej wersji, a w innych modelach Mazdy będziesz musiał zaktualizować sterownik TCU, Mazda 3, CX-30, CX5 i 9 z 10-calowym wyświetlaczem, CX-50, MX-30. CX-60 nie musi aktualizować TCU.
Upewnij się, że wchodzisz w ustawienia ekranu i zaznaczasz pole aktualizacji bezprzewodowej.
Aktualizacje OTA to zawsze mniejsze pliki niż samodzielne, które dostarczam... ale w końcu i tak ta sama wersja.
Cześć. Czy mógłbyś również przesłać mi wersję 14016 do instalacji?
Dziękuję

UWAGA: W ROSJI LUB NA UKRAINIE SĄ OSOBY, KTÓRE POBIERAJĄ OPŁATY ZA TE AKTUALIZACJE, NIGDY NIE POBIERAM OPŁAT, NIE PŁAC ZA NOWE PLIKI, NIGDY!

Mazda niedawno wydała aktualizacje oprogramowania układowego dla Mazda Connect w CX-60.
Jest to druga wersja Mazda Connect w Europie, a także w Wielkiej Brytanii i Australii/Nowej Zelandii.
Nowy...

EU07 14016.kwi o rozmiarze pliku około 1,08 GB.
14016 było ostatnią aktualizacją.

Jeśli Twój CX-60 jest niższy niż ten numer wersji, sugeruję, abyś poskarżył się na błąd Connect, aby Twój dealer Mazdy zaktualizował plik Mazda Connect w Twoim samochodzie, lub jeśli znasz się na technologii, udostępnimy link do pobrania i pełny przewodnik jak to zrobić, to bardzo, bardzo proste!.

Musisz wysłać mi wiadomość, ponieważ linki do pobierania NIE mogą być publicznie publikowane.

Tak, to oryginalne pliki i chciałbym, żeby nie było potrzeby pomagania właścicielom Mazdy, ponieważ dealerzy Mazdy niestety bardzo źle aktualizują systemy, wielu techników jest wciąż zbyt staroświeckich i niechętnych.

Nie polegaj na swoim dealerze Mazdy, aby zaktualizować oprogramowanie układowe dla Connect, ponieważ większość z nich nigdy tego nie zrobi, chyba że poskarżysz się na konkretny problem lub błąd.

Niestety, aktualizacje OTA Mazdy (jeśli są wyposażone) są również problematyczne, ale pewnego dnia Mazda wskoczy na wózek.
Cześć. Czy mógłbyś również wysłać mi wersję 14016 do zainstalowania?
Dziękuję

Wydano nową aktualizację oprogramowania (wersja 7000C0A-EU07_14016), czerwiec 2023 r.

OBJAWY
Wprowadzono następujące zmiany lub objawy można rozwiązać za pomocą najnowszego oprogramowania (wersja 7000C0A-EU07_14016).
(Wersja 7000C0A-EU07_14016)
• Nieprawidłowy ekran może być wyświetlany podczas łączenia z Android Auto.
• Tryb ograniczenia komunikacji jest ustawiony, gdy System Personalizacji Kierowcy wyświetla wynik uwierzytelniania, może być wyświetlany nieprawidłowy ekran

(Wersja 7000C0A-EU07_14012)
  • Naciśnięcie przycisku wyciszania może nie wstrzymać odtwarzania muzyki.
  • Mazda Connect może uruchomić się ponownie.
  • Połączenie bezprzewodowe CarPlay może nie być możliwe do przełączenia na połączenie Bluetooth®.
  • Podczas korzystania z nawigacji CarPlay pozostała odległość do następnego punktu skrętu w prawo lub w lewo wyświetlanego w ADD (Active Driving Display) może się nie zmienić.
  • Połączenie bezprzewodowe CarPlay może się nie powieść.
  • Podczas przełączania identyfikatorów kierowców język rozpoznawania mowy może się nie zmienić.
  • Po usunięciu identyfikatora kierowcy z systemu personalizacji ustawienie języka staje się angielskie.
  • Po wyjęciu i ponownym zainstalowaniu akumulatora wartość ustawienia personalizacji może się zmienić.

• Dla systemu iOS 15,
    Kiedy CarPlay odbiera połączenie, gdy wyświetlacz jest wyłączony, dzwonek i dźwięk muzyki CarPlay mogą się nakładać.
    Nie można odbierać połączeń telefonicznych CarPlay za pomocą przełącznika na kierownicy.
  • Nawigacja może się zawiesić.
  • System może uruchamiać się ponownie co 20 sekund.
Jak to zdobyć, mój samochód mówi: nie ma nic do pobrania :)

Zaktualizowano do wersji 14016 za pomocą pełnego obrazu na USB i instrukcji dostarczonych przez MVP @ASH8. Bezproblemowa aktualizacja, wszystko zadziałało za pierwszym razem.

Edycja: Mam zainstalowaną bazę danych Gracenote 1.1.1.02315 od pierwszego dnia. Kiedy próbuję zaktualizować ją przez OTA, zwraca błąd aktualizacji bazy danych Gracenote. Ktoś jeszcze ma ten błąd?
tak, ja też, aktualizacja Grace note zwraca błąd.
przy okazji wspomniałeś: 'Zaktualizowano do wersji 14016 za pomocą pełnego obrazu na USB i instrukcji dostarczonych przez MVP' ....gdzie są te instrukcje/pobieranie?

Dziękuję @ASH8 - w końcu znalazłem czas na aktualizację do 14016.

Po przeczytaniu wyczerpujących instrukcji, które są dołączone do pliku aktualizacji przez Ash, ukończenie procesu zajmuje 15 minut.

Dziękuję @ASH8. Aktualizacja została zainstalowana i działa zgodnie z oczekiwaniami. Czy była 'lista zmian' dla 14016? Powinienem wiedzieć lepiej! Wyszukiwanie jest moim przyjacielem.

Discussion starter · #77 ·
Kilka NOWOŚCI z EU07-14016

Firma Mazda usunęła tymczasowo informacje dotyczące funkcji OTA związane z aktualizacją EO07-14016.

W związku z tym funkcja aktualizacji OTA Mazda Connect NIE jest dostępna dla WSZYSTKICH modeli CX-60 sprzedawanych w Europie/Wielkiej Brytanii/Australii/Nowej Zelandii do czasu uzyskania dalszych informacji od firmy Mazda.
Spodziewam się, że po powrocie będzie ona dostępna i zostanie zainstalowana NAJPIERW ręcznie za pośrednictwem nowej aktualizacji oprogramowania układowego EU07.

I nie mam powodów, może później.

Oto niektóre z aktualizacji lub zmian wprowadzonych w wersji 14016..

OBJAWY
Następujące zmiany zostały wprowadzone lub objawy mogą zostać rozwiązane przez najnowsze oprogramowanie (wersja.
7000C0A-EU07_14016).
(Wersja 7000C0A-EU07_14016)
• Podczas łączenia z Android Auto może być wyświetlany nieprawidłowy ekran.
• Tryb ograniczenia komunikacji jest ustawiony podczas wyświetlania przez system personalizacji kierowcy
wyniku uwierzytelniania, może być wyświetlany nieprawidłowy ekran.
• MAZDA USUNĘŁA funkcję OTA w EU-14016

Zaktualizowałem swój do 14016, korzystając z linku i bardzo dobrych instrukcji dostarczonych przez ASH8 w sierpniu 2023 r.
Jak dotąd wszystko dobrze. Naprawiło to również problemy, które miałem z bezprzewodowym działaniem Android Auto, więc jestem bardzo zadowolony.
Jeszcze raz dziękuję.

61 - 80 of 414 Posts