Mazda CX-70 Forum banner
401 - 413 of 414 Posts
Dzięki @ASH8 za pliki jeszcze raz!

14024 włączył dla mnie nawigację Google Maps z instrukcjami skrętu na wyświetlaczu przeziernym, nie działało z poprzednimi wersjami (tylko Apple Maps), więc to była zaskakująca poprawa!

Dzięki @ASH8 za pliki jeszcze raz!

14024 włączyło dla mnie nawigację Google Maps z instrukcjami skrętu na wyświetlaczu przeziernym, nie działało z poprzednimi wersjami (tylko Apple Maps), więc to było zaskakujące ulepszenie!
To tylko niedawna aktualizacja Google Maps. Mam 14024 od miesięcy i zaczęło działać na HUD dopiero kilka dni temu.

Powinno to jednak dotyczyć tylko Apple CarPlay. Android Auto działał już wcześniej.

Cześć Pafkes1, czy masz iPhone'a z Mapami Google z instrukcjami skrętu na wyświetlaczu przeziernym? Mam też aktualizację 14024, z moim iPhone'em z najnowszą wersją IOS 18.6.2 i niestety nic takiego jak instrukcje nawigacji Google na HUD.
Dzięki.

To tylko niedawna aktualizacja Map Google. Mam 14024 od miesięcy i zaczęło działać na HUD dopiero kilka dni temu.

W przeszłości iPhone'y mogły uruchamiać Mapy Apple na wyświetlaczu HUD Mazdy, a telefony z Androidem zarówno Google, jak i Waze. Ale nie odwrotnie.

Ciekawie byłoby zobaczyć, jak Mapy Google przez iPhone'y mogą być wyświetlane na wyświetlaczu HUD Mazdy. Próbowałem na moim iPhonie, ale nie działało.

Czy jest jakaś konfiguracja / ustawienie, które muszę ponownie sprawdzić?
Dzięki wielkie.

Powinno to dotyczyć tylko Apple CarPlay. Android Auto działał już wcześniej.

Czy ktoś wie, czy mogę cofnąć się z wersji 14024? Na oryginalnym oprogramowaniu (chyba było to 14012) mogłem używać modułu AAWireless jako "przewodowego" połączenia AA i modyfikować DPI w ustawieniach AAWireless. Na najnowszej wersji 14024 żaden z posiadanych przeze mnie kluczy nie działa, więc nie ma już opcji dostosowywania DPI. Nie jest to duży problem, ale wolałem mniejszy interfejs. Na oryginalnej wersji wszystko wydaje się trochę duże. Dzięki

O ile mi wiadomo, nie jest to możliwe. W jednym z plików dostarczonych przez Asha wspomniano, że możliwa jest tylko aktualizacja.

Czy ktoś wie, czy mogę cofnąć się z wersji 14024? Na oryginalnym oprogramowaniu (chyba było to 14012) mogłem używać modułu AAWireless jako "przewodowego" połączenia AA i modyfikować DPI w ustawieniach AAWireless. Na najnowszej wersji 14024 żaden z posiadanych przeze mnie kluczy nie działa, więc opcja dostosowywania DPI już nie istnieje.
Nie jest to duży problem, ale wolałem mniejszy interfejs. Na oryginalnej wersji wszystko wydaje się trochę duże. Dzięki
Jestem na wersji 14024, AAWireless (nie najnowszej) i mam dostępną (i działającą) zmodyfikowaną DPI i tryb debugowania.
Jednak całkiem niedawno AAWireless otrzymało aktualizację oprogramowania, po której wystąpiło wiele problemów, w tym całkowita utrata połączenia.

Jak to naprawiłem:
Na bocznej ściance obudowy AAWireless znajduje się mały otwór, w który można włożyć coś bardzo cienkiego i trzymać przez kilka sekund, aby wywołać całkowity reset.
Po tym wykonałem zwykły rytuał parowania od nowa.

Moja jednostka zachowuje się dobrze po tym, w rzeczywistości jest teraz bardzo stabilna.

To są zachęcające informacje, jednak próbowałem wiele, wiele razy, w tym tego, co nazwałeś „naprawą”, ale nic nie działa. Mój dongle jest jednym z pierwszych, nie wersją 2.0. Ostatnio działał dobrze gdzieś w styczniu 2025 roku. Potem przeniosłem dongle do innego samochodu i używałem go tam. W międzyczasie zaktualizowałem oprogramowanie samochodu, nie wiem, czy zaktualizowałem również dongle. Kilka miesięcy później ponownie próbowałem użyć dongle w CX60 i nie mogłem go połączyć, cokolwiek zrobiłem. Skontaktowałem się nawet z pomocą techniczną AAWireless i postępowałem zgodnie z ich krokami (wielokrotnie) - bez powodzenia. Spróbowałem ponownie kilka miesięcy później - ten sam wynik. Czy możesz sprawdzić, czy masz włączoną lub wyłączoną opcję „Wireless AA” w samochodzie i oprogramowanie w swoim dongle? Próbowałem z wyłączonym „Wireless AA”, sprawdzę oprogramowanie dongle po południu. Z góry dziękuję.

Jestem na wersji 14024, AAWireless (nie najnowszej) i mam dostępne (i działające) zmodyfikowane DPI i tryb debugowania.
Jednak całkiem niedawno AAWireless otrzymało aktualizację oprogramowania, po której pojawiło się wiele problemów, w tym całkowita utrata połączenia.

Jak to naprawiłem:
Na bocznej ściance obudowy AAWireless znajduje się mały otwór, w który można włożyć coś bardzo cienkiego i trzymać przez kilka sekund, aby wywołać całkowity reset.
Po tym wykonałem zwykły rytuał parowania od zera.

Moja jednostka zachowuje się dobrze po tym, w rzeczywistości jest teraz bardzo stabilna.
Okazało się, że CarPlay nie działa, jeśli nie jest podłączony kablem, czy możesz mi pokazać zdjęcie tego otworu do zresetowania?
Dzięki

To są jakieś zachęcające informacje, ale próbowałem wiele, wiele razy, w tym tego, co nazwałeś „naprawą”, ale nic nie działa. Mój dongiel jest jednym z pierwszych, nie wersją 2.0.
Ostatnio działał dobrze gdzieś w styczniu 2025 roku. Potem przeniosłem dongiel do innego samochodu i używałem go tam. W międzyczasie zaktualizowałem oprogramowanie samochodu, nie mam pojęcia, czy zaktualizowałem również dongiel. Kilka miesięcy później ponownie spróbowałem z donglem w CX60 i nie mogłem go podłączyć, cokolwiek zrobiłem. Skontaktowałem się nawet z pomocą techniczną AAWireless i postępowałem zgodnie z ich krokami (wielokrotnie) - bez powodzenia. Spróbowałem ponownie kilka miesięcy później - ten sam wynik.
Czy możesz sprawdzić, czy masz włączoną lub wyłączoną opcję „Wireless AA” w samochodzie i oprogramowanie w swoim donglu? Próbowałem z wyłączonym „Wireless AA”, sprawdzę oprogramowanie dongla po południu. Z góry dziękuję.
Wszystko, co napisałeś, brzmi jakoś znajomo ;)
Znajomość tego samochodu i wystarczająco dużo czasu sprawia, że człowiek staje się profesjonalnym magikiem, prawda?

Wierzę, że jednym z przygotowań do wywołania magicznych mocy jest najpierw wyeliminowanie każdego pojedynczego połączenia Bluetooth, które jest w to zaangażowane.
Są trzy z nich:
  • połączenie telefon -> AAWireless
  • połączenie telefon -> CX-60
  • połączenie CX-60 -> telefon
AAWireless działa jako sieć WiFi ad-hoc, która następuje bezpośrednio po uzgadnianiu połączenia Bluetooth – jeśli przypadkowo ją zapisałeś – usuń ją teraz.

(i prawdopodobnie przed sparowaniem, zimny restart wszystkich trzech nie zaszkodzi)

Tak czy inaczej, to moja standardowa procedura we wszystkim, co dotyczy Bluetooth.

Nawiasem mówiąc, może to mieć związek: w moim telefonie z Androidem (może być konieczne aktywowanie Opcji programisty w Ustawieniach) wybrałem AVRCP = 1.4 (zamiast domyślnego 1.5) i MAP = 1.2 (domyślnie).

Wszystko, co napisałeś, brzmi jakoś znajomo ;)
Znajomość z tym samochodem i wystarczająco dużo czasu sprawiają, że stajesz się profesjonalnym magikiem, prawda?

Wierzę, że jednym z przygotowań do przywołania magicznych mocy jest wyeliminowanie każdej pojedynczej połączenia Bluetooth, które jest w to zaangażowane - najpierw.
Są trzy z nich:
  • połączenie telefon -> AAWireless
  • połączenie telefon -> CX-60
  • połączenie CX-60 -> telefon
AAWireless działa jako sieć WiFi ad-hoc, która następuje bezpośrednio po uzgadnianiu połączenia Bluetooth - jeśli przypadkowo je zapisałeś - usuń je teraz.

(i prawdopodobnie przed sparowaniem zimny restart wszystkich trzech nie zaszkodzi)

W każdym razie, to jest moja standardowa procedura we wszystkim, co dotyczy Bluetooth.

BTW, może to mieć związek, w moim telefonie z Androidem (może być konieczne aktywowanie Opcji programisty w Ustawieniach), wybrałem AVRCP = 1.4 (zamiast domyślnego 1.5) i MAP = 1.2 (domyślny).
Możesz również spróbować z aktywnym Wireless Android w ustawieniach CX-60, jeśli pozostawisz AAWireless pod napięciem przez cały czas. I tak będzie miało pierwszeństwo, ponieważ telefon komórkowy zobaczy je jako pierwszy.
Aby CarPlay działało na telefonie komórkowym przez Bluetooth i Wi-Fi, musisz wybrać Mazda….

401 - 413 of 414 Posts