Mazda CX-70 Forum banner
61 - 80 of 108 Posts
Witajcie,

czy ktoś jeszcze doświadczył ostrzeżenia o awarii systemu hybrydowego, przerywanego braku mocy? Mam zaplanowaną długą podróż w przyszłym tygodniu i żadnych nadziei na dostanie się do dealera w najbliższym czasie

Mam również poniższe problemy, o których widziałem raporty.

Radio nie włącza się od razu
Stukanie / skrzypienie z przodu
Kołysząca jazda
Wibrujący tylny pas bezpieczeństwa

Cx60 homura - 7 tygodni i 5514 mil
Miałem swój przez 2 dni i przejechałem tylko 60 mil, podłączyłem do ładowania, a kilka godzin później musiałem wyjść, najpierw kabel do ładowania nie chciał się zwolnić, mimo że drzwi kierowcy były odblokowane, zablokowałem i odblokowałem je, a następnie pozwoliłem na odłączenie kabla do ładowania, chciałem uruchomić i dostałem awarię systemu hybrydowego i błąd wycieku elektrycznego systemu, jutro odbierze mnie pomoc drogowa. Mój to samochód motorbillity i powiedzieli, że oni lub pomoc drogowa zapłacą za taksówki lub dadzą samochód zastępczy. Rzecz w tym, że mam 1,90 m wzrostu i mam dystrofię mięśniową i nie mogę wysiąść z mniejszych samochodów, wcześniej miałem bmw x1 i naprawdę się zmagałem, dlatego zdecydowałem się na cx60, ale równie dobrze może to być rower bez kół, będę musiał zobaczyć, jaki samochód mi zaoferują, rozmawiałem o zakończeniu umowy z motorbillity, ale powiedzieli, że najpierw zobaczę, czy mazda może naprawić usterkę, co myśli ktoś inny, nie stać mnie na awarię w środku niczego, ponieważ mój wózek inwalidzki nie będzie miał zasięgu, aby mnie zabrać do domu lol, pomoc drogowa będzie musiała mnie odebrać.

Miałem swój od 2 dni i przejechałem tylko 60 mil, podłączyłem do ładowania, a kilka godzin później musiałem wyjechać, najpierw kabel ładowania nie chciał się odłączyć, mimo że drzwi kierowcy były odblokowane, zablokowałem i odblokowałem je ponownie, a następnie kabel ładowania się odłączył, chciałem uruchomić i dostałem usterkę systemu hybrydowego i błąd upływu prądu w systemie, jutro odbierze mnie RAC. Mój to samochód dla osób niepełnosprawnych i powiedzieli, że oni lub RAC zapłacą za taksówki lub dadzą samochód zastępczy. Chodzi o to, że mam 1,90 m wzrostu i mam dystrofię mięśniową i nie mogę wysiąść z mniejszych samochodów, wcześniej miałem BMW x1 i naprawdę się męczyłem, dlatego zdecydowałem się na cx60, ale równie dobrze może to być rower bez kół, będę musiał zobaczyć, jaki samochód mi zaoferują, rozmawiałem o zakończeniu umowy z motoryzacją, ale powiedzieli, żeby najpierw zobaczyć, czy Mazda może naprawić usterkę, co myśli ktoś inny, nie mogę sobie pozwolić na awarię w środku niczego, ponieważ mój wózek inwalidzki nie będzie miał zasięgu, żeby mnie odwieźć do domu lol, RAC będzie musiał mnie odebrać.
Dokładnie tam, gdzie jesteśmy, niecałe 24 godziny po odbiorze. Mazda odmówiła przyjęcia pojazdu w sobotnie popołudnie. RAC i Motability wydają się robić swoje. Cieszę się, że stało się to po 60 milach, a nie podczas naszej 1000-milowej podróży do Szkocji, którą zaplanowaliśmy na Boże Narodzenie. Ciekawi mnie, co Enterprise dla nas przygotowało.
Chciałbym wiedzieć, jak przebiega Twoje doświadczenie.

Czy osoby korzystające z programu motorbility miały możliwość wyboru nowego samochodu? Mój problem wystąpił po zaledwie 6 dniach i 200 milach. Rozumiem również, że prawa konsumenta 'w ciągu 30 dni' do pełnego zwrotu pieniędzy lub wymiany nadal obowiązują w przypadku samochodów motorbility. Cx60 to piękny samochód i spełnia wszystkie wymagania dotyczące mojej niepełnosprawności i codziennego życia. Po naprawie wiem, że mój paranoiczny sposób myślenia zacznie się włączać i będę oczekiwać, że będzie się to działo podczas każdej podróży. Jeśli samochód zostanie wymieniony, może się to również zdarzyć, więc nie wiem, czy wybrać opcję naprawy, mając nadzieję, że to koniec problemu, czy też domagać się nowego samochodu, ale ryzykować powtórzenie się całego dramatu. Nic w programie motorbility nie zbliża się do tego, co dostajesz. Więc naprawdę chcę uniknąć wyboru innej marki samochodu, ale nie chcę też spędzić całego okresu leasingu martwiąc się, że te problemy znów się pojawią. Mój problem wydarzył się na autostradzie i naprawdę mnie przestraszył.

Witaj HellsBells i inni.

A dla wszystkich tutaj, jeśli macie komputer, gorąco polecam sprawdzenie aktualizacji samochodowych (kabiny) pod kątem aktualizacji funkcji, takich jak Mazda Connect, Radio, TCU, ponieważ tak wielu dealerów po prostu tego nie robi, co naprawdę mnie irytuje.

Pomagam właścicielom Mazdy na całym świecie, a brytyjscy dealerzy Mazdy są najgorsi, następnie UE, USA. Kanada i Australia są "lepsze", ale dalekie od doskonałości.

Dla CX-60 Aktualna wersja dla Mazda Connect to EU07 14024.
TCU to 10082.
Pilot, różnie.

Aktualizacje naprawiają tak wiele błędów i skarg dotyczących działania.
Jeśli chcesz sprawdzić lub jak to zrobić, po prostu wyślij mi wiadomość, klikając na mój Avatar... nie wysyłaj wiadomości w tym wątku.

Ash

Witaj HellsBells i inni.

A dla wszystkich tutaj, jeśli macie komputer, gorąco polecam sprawdzenie aktualizacji samochodów (kabiny) pod kątem aktualizacji funkcji, takich jak Mazda Connect, Radio, TCU, ponieważ tak wielu dealerów po prostu tego nie robi, co naprawdę mnie irytuje.

Pomagam właścicielom Mazdy na całym świecie, a brytyjscy dealerzy Mazdy są najgorsi, następnie UE, USA. Kanada i Australia są "lepsze", ale dalekie od doskonałości.

TCU to 10082.
Pilot, różny.

Jeśli chcesz sprawdzić lub jak to zrobić, po prostu wyślij mi wiadomość, klikając na mój Avatar... nie wysyłaj wiadomości w tym wątku.

Ash
Jeśli Mazda ponownie uruchomi OTA, WIELE problemów można by rozwiązać, a dealerzy zostaliby uwolnieni od niezadowolonych klientów...

Zakładam, że OTA nie jest na planie?

Gdyby Mazda ponownie uruchomiła OTA, WIELU problemów można by uniknąć, a dealerzy byliby uwolnieni od niezadowolonych klientów…

Zakładam, że OTA nie jest w planach?
OTA nie naprawia jednak podstawowych problemów z działaniem samochodu, a jedynie niektóre podstawowe (choć trzeba przyznać, że irytujące) problemy z systemem informacyjno-rozrywkowym. Czy ludzie naprawdę są nieszczęśliwi tylko z powodu problemu z systemem informacyjno-rozrywkowym?

Ci, którzy są w programie motorbility, czy dano wam możliwość otrzymania nowego samochodu? Mój problem wystąpił po zaledwie 6 dniach i 200 milach. Rozumiem również, że prawa konsumenta "w ciągu 30 dni" do pełnego zwrotu pieniędzy lub wymiany nadal obowiązują w przypadku samochodów motorbility. Cx60 to piękny samochód i spełnia wszystkie wymagania dotyczące mojej niepełnosprawności i codziennego życia. Po naprawie wiem, że mój paranoiczny sposób myślenia zacznie działać i spodziewam się, że będzie się to działo podczas każdej podróży. Jeśli samochód zostanie wymieniony, może się to również zdarzyć, więc nie wiem, czy dążyć do opcji naprawy, mając nadzieję, że to koniec problemu, czy też ubiegać się o nowy samochód, ale ryzykować ponowne wystąpienie całego dramatu. Nic w programie motorbility nie zbliża się do tego, co dostajesz. Więc naprawdę chcę uniknąć wyboru innej marki samochodu, ale nie chcę też spędzić całego okresu leasingu martwiąc się, że te problemy znów się pojawią. Mój problem wystąpił na autostradzie i naprawdę mnie przestraszył.
Posiadanie samochodu w Motability to dosłownie najlepsza pozycja, w jakiej można się znaleźć.

Widzieliśmy, jak wielu mogło pozbyć się samochodu w ramach programu w grupie na Facebooku w Wielkiej Brytanii z łatwością w porównaniu do tych, którzy cierpią z powodu rzecznika praw konsumentów, nieuczciwych dealerów, a wielu musi ponieść ogromną stratę finansową, pozbywając się go przez PX.

CX60 Owners Facebook Group UK

Moja rada: pozbądź się go, gdy tylko pojawią się problemy, w przeciwnym razie czeka cię długa jazda pełna trudności.

Rozumiem, że ze względu na wzrost cen nowych pojazdów w Wielkiej Brytanii limit cenowy Motability nie pozostawia wiele dostępnego z tą samą specyfikacją, ale czy warto kontynuować z czymś, co z natury jest samochodem z wieloma nierozwiązanymi problemami, czy po prostu wziąć coś bardziej sprawdzonego i dopracowanego, choć o niższej specyfikacji/rozmiarze? Wiem, co osobiście bym zrobił. Miałem dwa lata nieustających problemów i stresu z tym samochodem, Mazdą i dealerem, który mi go sprzedał.

OTA nie naprawia jednak wrodzonych problemów z działaniem samochodu, a jedynie niektóre podstawowe (choć trzeba przyznać, że irytujące) problemy z systemem informacyjno-rozrywkowym. Czy ludzie naprawdę są nieszczęśliwi tylko z powodu problemu z systemem informacyjno-rozrywkowym?
Szczerze mówiąc, tak nie sądzę. Założyłem, że wszelkiego rodzaju aktualizacje przychodzą przez OTA systemu informacyjno-rozrywkowego, ponieważ jest on na magistrali CAN: np. problem z wentylacją zbiornika, problemy z tempomatem radarowym, BSM, reflektorami, …

Szczerze mówiąc, tak nie sądzę. Założyłem, że wszelkiego rodzaju aktualizacje przychodzą przez infotainment OTA, ponieważ jest na magistrali CAN: np. problem z wentylacją zbiornika, problemy z radarem tempomatu, BSM, reflektory, …
Nic takiego się nigdy nie wydarzyło, były to tylko aktualizacje Infotainment, a OTA może obsłużyć tylko małe rozmiary plików.

Myślę, że pytasz, dlaczego Mazda nie może działać tak jak na przykład Volvo z aktualizacjami całego samochodu wykonywanymi zdalnie? Widzieliśmy jednak problemy, jakie nawet Volvo miało z tymi aktualizacjami, kiedy wiele samochodów zostało zablokowanych i są one bardzo przed Mazdą w tym zakresie. Zgadzam się jednak z tobą, że gdyby Mazda mogła to zrobić, prawdopodobnie zmniejszyłoby to wiele irytacji klientów, ale ile więcej powstałoby, gdyby twój samochód został zablokowany z tego powodu? Moim zdaniem Mazda po prostu nie jest wystarczająco dobra, aby zarządzać czymś takim i z pewnością nie jest wyposażona w Wielkiej Brytanii, aby zarządzać konsekwencjami, jeśli coś pójdzie nie tak, zajmuje to tygodnie, aby umówić się na wizytę w przypadku prostego problemu, a następnie zajmuje tygodnie, aby go rozwiązać, jeśli Mazda musi być zaangażowana, zdiagnozować i autoryzować naprawę.

Pamiętaj, że dealerzy otrzymują zapłatę od Mazdy za te „naprawy”, to część sposobu, w jaki dealerzy generują przychody. Zyski nie są już w rzeczywistej sprzedaży, ale w gwarancji i serwisie, a nawet wtedy prace gwarancyjne są wykonywane po „obniżonych” stawkach, a Mazda ma jedne z najniższych stawek, więc wielu dealerów odkłada roszczenia gwarancyjne na później, aż będą mieli miejsce, przynajmniej w Wielkiej Brytanii, co tylko zwiększa frustrację klientów. Kiedy pojawił się CX60 i był tak problematyczny, jak był, dealerzy przeszli od pełnych książek z pracami detalicznymi do konieczności dopasowywania stałych zwrotów CX60 - tracąc w ten sposób pieniądze.

W grupie FB słyszymy wiele historii, że jeśli dealer, do którego trafia Twój samochód, nie jest dealerem dostarczającym, z pewnością będzie on obsługiwany tylko wtedy, gdy znajdą lukę w swojej pracy detalicznej.

Tak, OTA jest tylko dla Mazda Connect korzystającego z sieci publicznych, które ograniczają rozmiar pliku do 250 MB, ponieważ wszystkie aktualizacje Mazdas Connect mają zwykle ponad 1 GB.
OTA działa dla północnoamerykańskich Mazda CX-50 w nowej fabryce Alabama MTM, właściciele CX-50 mieli aktualizację pliku dla Connect o rozmiarze 205 MB około rok temu i niewiele od tego czasu, ponieważ samodzielna aktualizacja Mazda Connect została wydana, ponieważ OTA jest zbyt restrykcyjne.

Jedyną inną formą oprogramowania/oprogramowania układowego jest wykonywana na poziomie dealera dla aktualizacji systemu samochodów dla modułów sterujących samochodów.
To jest portal na żywo do pobierania plików kalibracyjnych, nie są one przechowywane na komputerze PC jak stare IDS (licencjonowane przez Forda).
Aplikacja diagnostyczna nazywa się MDARS i jest licencjonowana przez firmę Bosch, jest to system Bosch/Mazda, MDARS rozpoczął się od modelu 7. generacji BP Mazda 3 w 2019 roku.
Moduł VCI używany do komunikacji z laptopa z MDARS do portu OBD samochodów nazywa się PassThrough, a Mazda używa produkowanego przez firmę Bosch Mazda VCM II.
W 2025 roku Mazda używa nowej jednostki passthrough wyprodukowanej przez DENSO Japan do wyłącznego użytku z modelami MDARS 7 Gen używającymi MDARS i nie może być używana z Mazda IDS (Gen 6 i wcześniejszymi).

To bardzo błędne, że dealerzy nie zarabiają pieniędzy na roszczeniach gwarancyjnych, robiłem to dla mojego pierwszego dealera Mazda, roszczenia gwarancyjne są stratą, aby osiągnąć próg rentowności, ponieważ stawki Mazdy są naprawdę niskie zarówno w stawce godzinowej (czasy naprawy) jak i w stawce gotówkowej za robociznę, większość roszczeń R i R nie płaci więcej niż 0,3 do 0,5 godziny, jak niedawna wymiana tylnego amortyzatora w CX-60. Mazda płaci dealerowi 0,9 godziny.
Wymiana zespołu silnika około 12 godzin.
Przekładnie (MX-5) 2,1 godziny.
Są to wszystkie ustalone stawki kodowane i oczywiście zależą od modelu i są różne.

Nowe części, które mają zostać wymienione (jeśli dotyczy), wszystkie części do roszczeń gwarancyjnych są opłacane przez dział części dealera, nie są one przekazywane dealerowi, dealer przy składaniu roszczenia gwarancyjnego rości sobie prawo do robocizny i wszelkich części, na koniec miesiąca dealer otrzymuje zwrot kosztów od MME lub UK Service. Ponownie, zwrot kosztów części następuje po ustalonej stawce od ceny katalogowej. Zazwyczaj około każdego kwartału dealer jest odwiedzany przez przedstawiciela MME, aby sprawdzić roszczenia gwarancyjne za pośrednictwem numeru roszczenia dealera i uszkodzone części usunięte z samochodu, odprawa przedstawiciela przygląda się starej części i wrzuca ją do pojemnika dealera.
Czasami część gwarancyjna może zostać zwrócona z przedstawicielem.
Czasami roszczenie gwarancyjne dealera jest odrzucane, ponieważ starej części nie ma lub jest nieprawidłowo otagowana, w tym rzadkim przypadku dealer ponosi wszystkie koszty (całkowita strata).

Dlaczego dealer miałby odłożyć samochód klienta na boczny tor? Oczywiście naprawa jest zaplanowana, ponieważ zależy to od tego, jak zajęty jest dealer (dostępne roboczogodziny), zwykle czekając na wymianę nowej części (części) lub poradę od Mazdy. Priorytetem jest zawsze sprzedaż detaliczna, ale jeśli część jest dostępna, a właściciel oddaje samochód, kierownik serwisu chce, aby samochód jak najszybciej opuścił warsztat.

Wszystkie działy serwisowe w średnich i dużych salonach dealerskich działają obecnie w oparciu o harmonogramy zarządzania wydajnością, dostępne godziny pracy w stosunku do sprzedanych godzin pracy (łącznie wykorzystanych), liczba samochodów w warsztacie i czas spędzony w warsztacie na sprzedaż detaliczną, przed dostawą i gwarancję.

Wszystko fajnie....

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU WSZYSTKIM!

Tak, OTA jest tylko dla Mazda Connect przy użyciu sieci publicznych, które ograniczają rozmiar pliku do 250 MB, ponieważ wszystkie aktualizacje Mazda Connect mają zwykle ponad 1 GB.
OTA działa dla produkowanych w Ameryce Północnej Mazda CX-50 w Alabamie MTM, nowej fabryce, właściciele CX-50 mieli 1 aktualizację pliku dla Connect o wielkości 205 MB około rok temu i niewiele od tego czasu, samodzielna aktualizacja Mazda Connect została od tego czasu wydana, ponieważ OTA jest zbyt restrykcyjna.

Jedyną inną formą oprogramowania/oprogramowania układowego jest wykonywana na poziomie dealera dla aktualizacji systemu samochodów dla modułów sterujących.
Jest to portal na żywo do pobierania plików kalibracyjnych, nie są one przechowywane na komputerze, jak stare IDS (licencjonowane przez Forda).
Aplikacja diagnostyczna nazywa się MDARS i jest licencjonowana przez firmę Bosch, jest to system Bosch/Mazda, MDARS rozpoczął się od modelu 7. generacji BP Mazda 3 w 2019 roku.
Moduł VCI używany do komunikacji z laptopa z MDARS do portu OBD samochodów nazywa się PassThrough, a Mazda używa produkowanego przez Bosch Mazda VCM II.
W 2025 roku Mazda używa nowej jednostki passthrough wyprodukowanej przez DENSO Japan do wyłącznego użytku z modelami MDARS 7 Gen używającymi MDARS i nie może być używana z Mazda IDS (Gen 6 i wcześniejsze).

To bardzo źle, że dealerzy nie zarabiają na roszczeniach gwarancyjnych, robiąc to dla mojego pierwszego dealera Mazda, roszczenia gwarancyjne są stratą, aby wyjść na zero, ponieważ stawki Mazdy są naprawdę niskie zarówno w stawce godzinowej (czasy naprawy) jak i w stawce gotówkowej za pracę, większość roszczeń R i R nie płaci więcej niż 0,3 godziny do 0,5 godziny, jak niedawna wymiana tylnego amortyzatora w CX-60 Mazda płaci dealerowi 0,9 godziny.
Wymiana zespołu silnika około 12 godzin.
Przekładnie (MX-5) 2,1 godziny.
Są to wszystko ustalone stawki kodowane i oczywiście zależą od modelu i są różne.

Nowe części, które są wymieniane (jeśli dotyczy), wszystkie części do roszczeń gwarancyjnych są opłacane przez dział części dealera, nie są one przekazywane dealerowi, dealer przy składaniu roszczenia gwarancyjnego rości o robociznę i wszelkie części, na koniec miesiąca dealer otrzymuje zwrot kosztów od MME lub UK Service. Ponownie, zwrot kosztów części następuje po ustalonej stawce od ceny katalogowej. Zazwyczaj około każdego kwartału dealer jest odwiedzany przez przedstawiciela MME w celu sprawdzenia roszczeń gwarancyjnych za pośrednictwem numeru roszczenia dealera i wadliwych części usuniętych z samochodu, odprawa przedstawiciela przygląda się starej części i wrzuca ją do pojemnika dealera.
Czasami część gwarancyjna może zostać zwrócona z przedstawicielem.
Czasami roszczenie gwarancyjne dealera jest odrzucane, ponieważ starej części nie ma lub jest nieprawidłowo otagowana, w tym rzadkim przypadku dealer ponosi wszystkie koszty (całkowita strata).

Dlaczego dealer miałby odstawić samochód klienta na boczny tor? Oczywiście naprawa jest zaplanowana, ponieważ zależy to od tego, jak zajęty jest dealer (dostępne roboczogodziny), zwykle czekając na nową część(i) zamienną lub poradę od Mazdy. Priorytetem jest zawsze sprzedaż detaliczna, ale jeśli część jest dostępna, a właściciel oddaje samochód, kierownik serwisu chce, aby samochód jak najszybciej opuścił warsztat.

Wszystkie działy serwisowe w średnich i dużych salonach samochodowych działają obecnie w oparciu o harmonogramy zarządzania wydajnością, dostępne godziny pracy w stosunku do sprzedanych godzin pracy (suma wykorzystanych godzin), liczba samochodów w warsztacie i czas spędzony w warsztacie na sprzedaż detaliczną, przed dostawą i gwarancję.

Wszystko fajnie....

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU WSZYSTKIM.!
Szczęśliwego Nowego Roku dla was wszystkich!

To dość obszerne wyjaśnienie procesów związanych z roszczeniami gwarancyjnymi. Dzięki za wyjaśnienie tego wszystkiego!

Kiedy mój samochód wjeżdża, to zawsze zgadywanka i nadzieja, że wykonali swoją pracę w MDARS. Zaktualizowałem sam infotainment, zaraz po tym, jak mój dealer powiedział mi, że „wszystko” zostało zaktualizowane, kiedy mój samochód wjechał w kilku sprawach (problemami z CarPlay był jeden z nich). Teraz rozumiem dlaczego… W przypadku innych rzeczy (części) nie mogę narzekać: nie zadają pytań i po prostu zamawiają i wymieniają wszystko, czego potrzebuję (również dzięki twojej liście TSB).

Wyjaśnienie ciebie i SE daje również wgląd w to, dlaczego OTA nie jest już używane (i na pewno nie dla modułów innych niż infotainment). Wtedy mogę tylko kontynuować to, co już robię: narzekać na rzeczy, aż będę zadowolony.

Zamierzam odbyć 5000-kilometrową podróż w kwietniu; wciąż mam kilka problemów, które chcę do tego czasu rozwiązać.

Witaj HellsBells i inni.

A dla wszystkich tutaj, jeśli macie komputer, gorąco polecam sprawdzenie aktualizacji samochodów (kabiny) w zakresie aktualizacji funkcji, takich jak Mazda Connect, Radio, TCU, ponieważ tak wielu dealerów po prostu tego nie robi, co naprawdę mnie irytuje.

TCU to 10082.
Pilot, różny.

Jeśli chcesz sprawdzić lub dowiedzieć się jak, po prostu wyślij mi wiadomość, klikając na mój Avatar... nie wysyłaj wiadomości w tym wątku.

Ash
Mój (dobry) dealer zapewnia, że zawsze mam wszystkie najnowsze aktualizacje, co sprawia, że mój CX-60 jest bardzo przyjemnym i przyjemnym samochodem do jazdy👍

Ten sam problem.
Wersja UK CX60 wyprodukowana między kwietniem 2024 a grudniem 2024.
Właśnie dostaliśmy go nowego 18 grudnia 2024.
1 tydzień później Awaria systemu hybrydowego. Wyciek elektryczny systemu hybrydowego.
Został "naprawiony" u dealera, ale 2 dni później znowu ten sam problem.
Zdarzyło się to dwukrotnie po zaparkowaniu samochodu po niezbyt długiej jeździe (tryb normalny silnika, bateria 1/4 pełna, za mało na jazdę tylko elektryczną), a następnie chęci powrotu do domu. (samochód ostygł między jazdą 1 a nadchodzącą jazdą 2)

Wiele osób pisze tutaj, że zdarzyło się to podczas jazdy lub w trybie EV. I wspomnieli o awarii pompy chłodzenia.
Nasz samochód ostygł przed rozpoczęciem następnej jazdy i nic nie wskazywało na problem podczas jazdy 1, więc jak pompa może zawieść po wyłączeniu samochodu i przed ponownym uruchomieniem?
Czy pompa robi coś w rodzaju okresu chłodzenia po wyłączeniu silnika i to jest moment, w którym zawodzi?

I dlaczego nie możemy po prostu kontynuować jazdy w trybie silnika, odłączyć systemu hybrydowego EV, abyśmy mogli przynajmniej dostać się do domu lub do dealera?
Mazda musi znaleźć rozwiązanie tego problemu!
100 mil na liczniku, samochód w zasadzie ma 2 tygodnie... 🙈
Zapytam dealera o ten TSB, który czytałem na innym wątku, o awariach pomp. Później zamieszczę wynik.

Mój samochód został wczoraj odholowany z tymi samymi usterkami. 13 dni, mniej niż 600 mil na liczniku. Zanim wystąpiła usterka, jechałem samochodem rano z pełną baterią i samochód nie wchodził w tryb EV, około godziny po powrocie do domu chciałem podjechać do supermarketu i gdy tylko chciałem uruchomić pojazd, pojawiły się usterki i zablokowało mnie w trybie parkowania. Technik Mazdy, który przyjechał do mojego samochodu, powiedział, że w zeszłym tygodniu widział ponad 10 CX-60 PHEV z tą samą usterką. Ostatnio na północy Wielkiej Brytanii było bardzo zimno, więc nie jestem pewien, czy ma to wpływ na pompę chłodzenia.

Attachments

Mój samochód został wczoraj odholowany z tymi samymi usterkami. 13 dni, mniej niż 600 mil na liczniku. Zanim wystąpiła usterka, jechałem samochodem rano z pełną baterią i samochód nie chciał przejść w tryb EV, około godziny po powrocie do domu poszedłem do supermarketu i gdy tylko chciałem uruchomić pojazd, pojawiły się usterki i zablokowało mnie w trybie parkowania. Technik Mazdy, który przyjechał do mojego samochodu, powiedział, że w zeszłym tygodniu widział ponad 10 CX-60 PHEV z tą samą usterką. Ostatnio na północy Wielkiej Brytanii jest bardzo zimno, więc nie jestem pewien, czy ma to wpływ na pompę chłodzenia.
Aktualizacja, madza wymieniła dziś akumulator, co rozwiązało wszystkie usterki.

Cześć wszystkim, czy ktoś jeszcze doświadczył ostrzeżenia o usterce systemu hybrydowego, przerywanego braku mocy? Mam zaplanowaną długą podróż w przyszłym tygodniu i żadnych nadziei na dostanie się do dealera w najbliższym czasie, a także mam poniższe problemy, o których widziałem raporty. Radio nie włącza się od razu. Stukanie / skrzypienie z przodu. Kołysząca jazda. Wibrujący tylny pas bezpieczeństwa. Cx60 homura - 7 tygodni i 5514 mil
Kołysząca jazda w modelu PHEV z 2022 roku. Natychmiast naprawione przez dealera za pomocą 4 różnych amortyzatorów. Usterka systemu hybrydowego Dostałem tylko alarm. Dealer wymienił pompę tego samego dnia i już się nie pojawiła. Przez ostatni półtora roku brak problemów do zgłoszenia. 2,5 roku 22500 mil. Zauważ, że dealer wymienił zderzaki i zdemontował cztery drzwi w celu lepszej izolacji akustycznej po mojej reklamacji. Przeprowadzono trzy aktualizacje oprogramowania. Wiem, że jeden naprawił szarpiącą skrzynię biegów.

61 - 80 of 108 Posts