Mazda CX-70 Forum banner
41 - 60 of 200 Posts
Dźwięki

Ale problemy dotyczą nie tylko systemu phev. Wiele osób chce oddać samochód z powodu hałasu zawieszenia
Nie mamy jeszcze diesla w Wielkiej Brytanii, więc nie jestem pewien, dlaczego zamieściłeś brytyjską grupę na Facebooku na wątku diesla, ponieważ obecnie nie ma tam diesli! Prawdopodobnie będę pierwszy.

Jestem członkiem tej grupy od dłuższego czasu i nie zauważyłem zbyt wielu skarg na hałas zawieszenia, ale wiem, że skrzypienie/piszczenie tulei to powszechny problem.

Na szczęście w moim nie ma hałasu zawieszenia... ale może będę miał w nowym.

Niemiecki Youtuber osiągnął 3,6 l/100 km na dystansie ~200 km, które przejechał. Wspomina również w filmie, że nie podjął żadnych specjalnych środków. Mazda również napełniła zbiorniki do pełna przed i po, potrząsając samochodem. Wspominają również, że Włosi osiągnęli 3,2 l/100 km, ale nie byli pewni, czy DPF zregenerował się podczas ich jazdy.

Max. 80 km/h na hiszpańskiej autostradzie, dużo serpentyn przez góry i trochę jazdy po mieście.
Wspominają również, że układ napędowy i podwozie są o wiele lepsze od PHEV i o wiele bardziej harmonijne, mimo że wciąż są bardzo sztywne i twarde.

Głupie pytanie, Diesel nie ma podgrzewania wstępnego jak wtyczka, czy się mylę?
Rozumiem, że chodzi o podgrzewanie kabiny - będzie ono powiązane ze zdalnym uruchamianiem, jak przypuszczam, ponieważ nie ma prawdziwego akumulatora do zasilania ogrzewania.

Jeśli chodzi o podgrzewanie akumulatora - jaki byłby sens, to nie jest hybryda typu PHEV, nie ma prawdziwego trybu EV.

W wielu krajach i miastach zabronione jest pozostawianie samochodu na biegu jałowym ze względu na strefy ekologiczne, więc powodzenia z podgrzaniem kabiny przed startem. 😂 😆

W wielu krajach i miastach zabronione jest pozostawianie samochodu na biegu jałowym ze względu na strefy ekologiczne, więc powodzenia z podgrzewaniem kabiny przed startem. 😂 😆
Dzięki Bogu, że nie wszyscy mieszkamy w twoim kraju. Moja kabina będzie miła i przytulna.

Radości z podjazdu, a więc terenu prywatnego.

Lubię te artykuły BS, chociaż zwykle wynikają one z systemów lobbingowych (tego samego typu, który próbował pozbyć się diesla i uczynić go czarnym charakterem, aby wspierać ideologię, która może przynieść im pieniądze - dokładnie to, co dzieje się z pojazdami elektrycznymi, gdy wszyscy wiedzą, że wodór jest lepszym rozwiązaniem) LTN w Anglii stworzyły więcej ruchu na biegu jałowym niż kiedykolwiek wcześniej w ciągu ostatniego roku, a jednak mają pozostać i pojawia się ich coraz więcej każdego dnia.

Ten artykuł ma również trzy lata. Więc 'bardzo szybko', co?

Radości z podjazdu, a więc terenu prywatnego.

Podobają mi się te artykuły BS, zwykle wynikające z systemów lobbingowych (tego samego typu, który próbował pozbyć się diesla i uczynić go czarnym charakterem, aby wesprzeć ideologię, która może przynieść im pieniądze - dokładnie to, co dzieje się z samochodami elektrycznymi, gdy wszyscy wiedzą, że wodór jest lepszym rozwiązaniem) LTN w Anglii stworzyły więcej ruchu na biegu jałowym niż kiedykolwiek wcześniej w ciągu ostatniego roku, a jednak są tu po to, by zostać i każdego dnia pojawia się ich coraz więcej.

Ten artykuł ma również trzy lata. Więc 'bardzo szybko', co?
Czy postój z włączonym silnikiem na podjeździe jest nielegalny?
Legalność postoju z włączonym silnikiem na prywatnym podjeździe zależy od jego klasyfikacji jako drogi.
Zasady nie są do końca jasne. Załącznik 4 do Kodeksu Drogowego stanowi, że odniesienia do „drogi” „ogólnie obejmują ścieżki dla pieszych, ścieżki dla koni i ścieżki rowerowe oraz wiele jezdni i podjazdów na terenie prywatnym (w tym wiele parkingów)”.

Czy postój silnika na podjeździe jest nielegalny?
Legalność postoju na prywatnym podjeździe zależy od jego klasyfikacji jako drogi.
Zasady nie są do końca jasne. Załącznik 4 Kodeksu Drogowego stwierdza, że odniesienia do „drogi” „ogólnie obejmują ścieżki dla pieszych, ścieżki dla koni i ścieżki rowerowe oraz wiele jezdni i podjazdów na gruntach prywatnych (w tym wiele parkingów)”.
Rzeczywiście. „nie jest to zbyt jasne”, spróbuj utrzymać „nie jest to zbyt jasne” w sądzie, zwłaszcza gdy w grę wchodzi własność prywatna.

Wydaje się, że komentujesz kraj, w którym nie mieszkasz ani nie masz o nim pojęcia, i używasz własnego standardu krajowego, aby go oceniać. Śmieszne. Bardzo autorytarny styl dyktatury.

W każdym razie, przynieś coś istotnego do dyskusji, co nie ma trzech lat (co wydajesz się klasyfikować jako „bardzo szybko”), a także omów LTN - nawiasem mówiąc, mieszkam w jednym z najgorszych LTN w kraju, więc wiem co nieco o postoju pojazdów.

Kiedy stwierdziłeś: "Dzięki Bogu, że wszyscy nie mieszkamy w twoim kraju", chciałeś prawdopodobnie stwierdzić, że masz takie same zasady.

Kiedy mówisz "Dzięki Bogu, że wszyscy nie mieszkamy w twoim kraju", miałeś na myśli, że prawdopodobnie masz te same zasady.
EOS.
Na szczęście, nie będąc w Europie, nie mamy ich i cieszmy się z tego, żebyś nie musiał cierpieć LTN, jeśli mieszkasz w mieście.

Pierwszy dzień testu diesla 200KM za mną (150km). Wrażenia użytkownika Rav4 hybrid:
  • zawieszenie jest twarde, ale raczej do przyzwyczajenia, nie zauważyłem nadmiernego dobijania ani żadnego skrzypienia
  • skrzynia biegów działa płynnie i cicho
  • i-stop i żeglowanie w porównaniu do płynności Toyoty hybrid trochę irytujące. Czujesz i słyszysz włączający się silnik, może nie jak w starych systemach start / stop, ale jednak. Na szczęście można go wyłączyć przyciskiem.
  • dźwięk silnika jest świetny, dość cichy podczas spokojnej jazdy, przenikliwy bas podczas mocnego przyspieszania. W porównaniu np. do BMW X6 30d, którym niedawno jeździłem, dużo bardziej rezonansowy i sportowy. Może być irytujący na dłuższą metę, ale robi ogromne wrażenie!
  • zużycie paliwa przy 140km/h - 8,5l, przy 110km/h - 7l. Trudno powiedzieć w mieście, bo testowałem przyspieszenie i dźwięki :)
  • bardzo pewne prowadzenie na drodze, nie czuć dużych prędkości jak w rav4 i jest zdecydowanie ciszej, szczególnie mniej hałasu z lusterek
  • przyspieszenie przy prędkościach powyżej 80km/h mogłoby być lepsze, więc dodatkowe 54KM przydadzą się w wersji 4x4.
  • siedzenia z tyłu mniej niż w rav4
  • bagażnik taki sam
  • zawsze włączony od początku, system informujący o opuszczaniu pasa ruchu czasami niepotrzebnie piszczy. Szkoda, że nie można go włączyć tylko na żądanie jak w rav4
  • ten sam automatyczny asystent świateł drogowych zawsze włączony po uruchomieniu.

Podsumowując, prawdopodobnie zdecyduję się na zmianę, jest efekt WOW pomimo kilku minusów.
Jutro druga część testu...

Dźwięk silnika jest niesamowity. Jesteś pewien, że pochodzi z silnika, a nie z głośnika? Jest tak dobry, że nie jestem pewien...
Dziennikarze donoszą, że jest to ulepszony dźwięk przez głośniki, ale nikt nie potwierdził tego w 100%.

Myślę, że możesz po prostu wyciągnąć kabel ze wzmacniacza i sprawdzić, czy hałas jest taki sam.

41 - 60 of 200 Posts